De Energy Control metingen en trainingen zijn er voor

Wat is Energy Control

Energy Control is wetenschappelijk getoetste methode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciale software en -hartslagband, waarmee conditie en persoonlijke mogelijkheden voor bewegen kunnen worden bepaald en op basis waarvan een Persoonlijk Energie Plan kan worden samengesteld. De meting bestaat uit een rustmeting en een inspanningstest.

Rustmeting en inspanningstest

De rustmeting is een ademanalyse die o.a. je ademfrequentie en hartslagvariabiliteit (HRV) in rust laat zien. Je adempatroon en je hartslagwaarden worden gemeten. In een grafiek wordt de mate van rust of onrust in je lichaam zichtbaar gemaakt. Je ziet of je efficiënt ademt en met welke hartslagwaarden je het beste opbouwend kunt bewegen. Deze rustmeting is de bron om te komen tot een structurele verbetering van conditie, herstel, je stressniveau en zelfs het bereiken van het ideale gewicht.

De inspanningstest geeft inzicht in persoonlijke trainingszones, die gebaseerd zijn op het zogenoemde omslagpunt (verzuringspunt) dat tijdens de test wordt bepaald. Hiermee kan gericht, dus efficiënter, en meer gestructureerd worden getraind en gerust!

Een vervolg op de analyse en test is eventueel ademtherapie. Daarin nemen we je adempatroon onder de loep en kijken we hoe je met behulp van ademhalingsoefeningen er zelf sturing aan kunt geven. 

Deze ademanalyse en inspanningstest vinden plaats in een sessie van ca. twee uur.